عضو اتاق بازرگانی خراسان رضوی گفت: با نرخ ارز 18 تا 20 هزار تومان صادرات کالاهای تولید داخل جذابیت دارد. پیشبینی میشود وضعیت صادرات کالاهای غیرنفتی در دوره پس از ویروس کرونا افزایش خواهد یافت.
خط بازار: عضو اتاق بازرگانی خراسان رضوی درباره وضعیت تولید در کشور به خط بازار گفت: علی رغم اینکه قیمت دلار به کانال 17 هزار تومان رسیده است عمدهترین چالش تولیدکنندگان ورود مواد اولیه به کشور است. در حال حاضر قیمت ارز نیمایی با نرخ ارز در بازار آزاد تفاوتی ندارد. متاسفانه در این میان بانک مرکزی نیز برای تخصیص ارز به تولیدکنندگان سنگ اندازی میکند و فعلا تخصیص ارز برای تولیدکنندگان به تعویق افتاده است.
سید محمدرضا حسینا با اشاره به وضعیت حمل و نقل دریایی و هوایی اظهارکرد: برای واردات کالا حمل و نقل هوایی تنها از طریق هواپیمایی ماهان انجام میشود این در حالی است که هزینه حمل و نقل توسط این شرکت هواپیمایی به شدت افزایش یافته است. از طرفی به دلیل شروع ویروس کرونا کشتیهای خارجی دیگر در اجناسی به کشور وارد نمیکنند و کالا از طریق کشتیرانی جمهوری اسلامی انجام میشود که هزینه حمل و نقل با کشتی نیز نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.
او تصریح کرد: متاسفانه این روزها سرمایه در گردش واحدهای تولیدی نیز به شدت کاهش یافته و از طرفی بانک مرکزی هم سوبسیدی به تسهیلات تخصیص نمیدهد و در سال جهش تولید با تولیدکنندگان همکاری ندارد. با تمام این تفاسیر معتقدیم که در نیمه دوم سال 99 وضعیت صادرات و تولید بهبود خواهد یافت و فضا برای تولیدکنندگان داخلی چه در بازار ایران و چه در بازارهای خارجی مهیا خواهد شد.
حسینا با اشاره به وضعیت صادرات هم این طور گفت: با نرخ ارز 18 تا 20 هزار تومان صادرات کالاهای تولید داخل جذابیت دارد. پیشبینی میشود وضعیت صادرات کالاهای غیرنفتی در دوره پس از کرونا افزایش خواهد یافت. البته به دلیل برخی رفتارهای پوپولیستی بانک مرکزی برخی از تولیدکنندگان کالاهای غیرنفتی حدود یک سال و نیم است که صادراتی نداشتهاند اما با برداشته شدن برخی محدودیتها و بازگشت ارز صادرکنندگان امیدواریم که فضا برای صادرات کالاهای غیرنفتی بیشتر شود.